Vanliga frågor

Vad kan jag få hjälp med?

Jag erbjuder individuellt anpassad behandling och hjälp för de flesta psykologiska problem på svenska eller engelska (läs mer om behandling här). Jag erbjuder även samtal och behandling via en säker och krypterad videolänk.

Terapi online – via videolänk

Om vi använder videolänk så får du ett epostmeddelande med instruktioner när vi bokat en tid. Samtalet är krypterat och sker i din webbläsare. Du behöver ingen speciell programvara. En god internetuppkoppling är hjälpsamt och det kan ibland vara bra med headset eller vanliga hörlurar med mikrofon som används till mobiltelefoner.

Väntetider

Oftast har jag tider för ett första samtal inom 2-3 veckor. Kontakta mig för aktuell information.

Hur tar jag kontakt med dig?

Det enklaste sättet är att skicka en förfrågan via kontaktformuläret på hemsidan eller att skicka en förfrågan via epost på: info@lysanderpsykologi.se. Det går även att ringa eller sms:a mig på 0760-25 00 19, men då jag ofta sitter i samtal och kanske inte kan svara så kan du isåfall lämna ett meddelande på telefonsvararen så ringer jag upp när jag har möjlighet.

Att hitta till mottagningen

Kungshöjds psykologmottagning ligger på adress Norra Liden 9, i det stora runda huset på det så kallade ”berget” Otterhällan. De närmaste buss- och spårvagnsstationerna är Stenpiren och Domkyrkan, även Grönsakstorget och Järntorget ligger nära. Därifrån går du backen/trapporna upp till lokalen. Det går också bra att parkera på gatorna strax nedanför huset där det normalt finns lediga, dock avgiftsbelagda, parkeringsplatser. Nere vid skeppsbron finns det en stor P-plats, där det brukar finnas gott om lediga platser. Ingång till mottagningen finner du på innergården. Dagtid fram till kl 19 är porten in till innergården öppen och öppnas med den vänstra mindre porten alternativt genom att trycka på dörröppnaren. Efter kl 19 ringer du redan vid porten på porttelefonen till Johan Lysander, leg psykolog.

Vid ingång 9 på innergården finner du också mitt namn i porttelefonen. Det kan vara bra att ha mitt telefonnummer 0760- 25 00 19, tillhands inför första besöket om du skulle ha svårt att hitta. Tänk på att när du hittat mitt namn i porttelefonen så behöver du trycka på telefon-knappen i porttelefonen och se att det står ”Ringer upp”. Lokalen ligger på första plan och är den första dörren till höger då du kommit in i huset.

Avbokning

Du kan lämna återbud via mejl, sms eller telefon utan kostnad fram till 24 timmar före bokad tid. Därefter debiteras hela kostnaden.

De rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ålägger oss att följa gör ju att tillfällen kan uppstå då förkylningssymtom gör att fysiska samtal inte är lämpligt. Om du skulle få symtom mindre än 24 timmar innan bokad tid så kan jag i sådana fall erbjuda dig ett samtal på videolänk som alternativ.